Guia de restaurants de Catalunya

Buscar Restaurant
Hotel Restaurant Monegal

Preu mitjà 36€ - 50€

Preu menú -

Contacte

Localització

Casa Monegal, s/n

25285

Sant Llorenç de Morunys

Solsonès

Aforament 45

Fumadors

Menjar a domicili no

Menjar per emportar-se no

Hi ha algun error?

Ets el propietari?

 • 8114_1.jpg
 • 8114_2.jpg
 • 8114_3.jpg
 • 8114_4.jpg

L'Hotel Restaurant Monegal és una antiga masia vora el riu Cardener. La seva història data entorn l'any 1200, quan als arxius parroquials ja constava com a molí del Monestir de Sant Llorenç de Morunys. L'any 2004 es va convertir en un petit hotel rural, on s'ha intentat mantenir l'estil de la casa original però alhora fent-la còmoda i acollidora. També s'ha donat valor a les terres de la finca, que s'han convertit en part de la producció de poma de muntanya Biolord.

La seva carta ofereix plats senzills, elaborats amb productes de qualitat i, sempre que és possible, ecològics i locals, de la Vall o la comarca. La seva és una cuina neta, tant per les característiques del producte com pel procés d'elaboració, que sempre ofereix plats de temporada. Alguns suggeriments són la crema de poma Biolord amb pastanaga i gingebre, les carxofes confitades amb arengada fumada, els ous estrellats amb poma Biolord i tòfona, el verat escabetxat amb all negre, el peus de porc estofats amb ceba i orenga o la bavaresa de poma Biolord.

Per la seva ubicació, en una zona forestal, l'Hotel Restaurant Monegal té un vincle molt fort amb el bosc. Això no és reflecteix només en els ingredients dels seus plats, plens de bolets i altres productes de collita pròpia, sinó que el Monegal ja fa uns anys que va impulsar la regulació de la recollida de bolets en les seves terres. Va obrir el seu bosc i establir una ruta micològica per aportar d'una forma didàctica una mica d'informació vers el món del bolet. Els interessats en recórrer aquesta ruta hi podran reconèixer les espècies més freqüents i la relació amb els seus hàbitats, a més de gaudir després d'un àpat on s'incorporen els bolets recolectats.

El Monegal és, doncs, un petit hotel on el gust és el plaer. El defineixen un bon producte ecològic a la taula, una bodega equilibrada amb multitud de referències, un tracte humil i familiar, i una magnífica oferta cultural. L'any 2006 va començar a oferir concerts de música barroca i clàssica, activitat que ha esdevingut uns del puntals de la casa. • Preu mitjà

  36€ - 50€

 • Aforament

  45

 • Fumadors

  Terrassa
 • Menjar a domicili

  no

 • Menjar per emportar-se

  no

Altres restaurants propers